Oldal kiválasztása

Horvátország nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében, de szerencsére ez oda-vissza így van. Szívesen látnak minket az országukban, és mi nagyon szívesen is megyünk. A horvát tengerpartok a legszebbek között vannak a világon. Szerencsések vagyunk, hogy hazánkhoz ilyen közel van, így nem tart napokig az utazás. Az is előnyt jelent, hogy a strandok általában kavicsosak, így tisztább víz is. Van lehetőségünk különleges köveket gyűjteni, megcsodálni a tenger élővilágát, napozni, úszni, tengeri herkentyűket enni vagy vízi sportokat kipróbálni. És ezek csak a strandokon elérhető szolgáltatások. Most kicsit segítünk bepillantást nyerni a részletekbe is.

Selce városára jellemző, hogy az itt élő emberek nyugodtak, vendégszeretőek és kedvesek. Ez a település a legjobb választás családok, baráti társaságok, idősek, de még az egyedül utazni vágyóknak is. Mindenki talál számára szórakoztató és kikapcsoló programokat. Selce a Crikvenica-Riviéra legnagyobb települései közül az egyik, és mondhatjuk, hogy a legszebb is, ugyanis 2002-ben elnyerte a Kék virág díjat, amit a legcsodálatosabb horvátországi tengerparti városnak ítélnek oda.

Ha tehetnénk, biztos, hogy mi mindenkit eljuttatnánk oda a családunkból vagy akár a baráti körünkből. Mindenkinek látnia kellene legalább egyszer ezt a csodálatos kis várost. Segítünk, hogy ön is átélje a varázsát, ennek a mediterrán hangulatú nyaralóhelynek. Selce az idősebbeknek, vagy azoknak, akik nem szeretnek utazni is tökéletes választás, ugyanis közel van Magyarországhoz, Budapesttől csak 510 km.

Nagyon sok látványosság és program közül válogathatunk. Régen kikötővárosként üzemelt, ezért az első, amit talán az odaérkezés napján meg kell néznünk, az a kővel kirakott, gyönyörű sétány. Itt kötöttek ki a kereskedőhajók, ma ez már egy kiépült turista látványosság nagyon sok hangulatos étteremmel, kávézóval, fagyizóval és szállodával. Ha a városban maradunk, meg kell csodálnunk az ókori római romokat és emlékeket, és az 1888-ban épült Szent Katalin plébániatemplomot.

A természet kedvelőinek is kiváló hegyi túrák és kirándulások vannak.
Nagyon sok strand található itt, ami azért jó, mert mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet. A part általában kavicsos, de néhol homokos tengerpartra is bukkanhatunk.

Hajós programokból sem lesz hiányunk, ugyanis van üveg fenekű hajó, amin keresztül betekintést nyerhetünk a tenger színes élőlényei és növényei világába. A következő típus a panoráma hajózás, ahol megcsodálhatjuk a tenger vízéről is a gyönyörű Selce városát. Van olyan hajóút, amin elvisznek minket a szemközti Krk szigetre, vagy megkerülik a teljes szigetet. Választhatunk olyan hajózást is, amin közbe halat sütnek és meg lehet kóstolni a helyi finomságokat, ez az úgynevezett fish piknik. 

Aki hajóval nem, de autóval szeret utazni, az is megtalálja a neki való kikapcsolódást, hiszen Selce város környéke is gyönyörű. Crikvenica és Novi Vinodolski városát feltétlenül körbe kell járni, illetve szervezhetünk Krk szigetére egy felfedező túrát is. Bejárhatjuk az Isztriát, mindössze másfél óra alatt autóval elkocsikázhatunk Pula, Rovinj, Porec vagy Umag városába. Selce közelében sok nemzeti park és történelmi látványosság is megtalálható.

Megnéztük és összehasonlítottuk önnek a szálláshelyeket is. Nagyon sok fajta apartman közül válogathatunk. Szinte mindegyiket magyar vagy angolul tudó tulajdonostól vehetjük ki. Választhatunk félpanziós vagy teljes ellátás közül is, de a leggyakoribb, hogy nem biztosítanak ellátást. Ez azért nagyon előnyös, mert magunk készítjük el azt, amit szeretnénk vagy akár kipróbálhatjuk a helyi éttermeket és pizzériákat.

Minden apartman fel van szerelve saját parkolóval, ami általában díjmentesen használható, Wi-fi-vel, klímával és mindennel, ami a főzéshez kell. Általában van egy kert rész vagy terasz, ahol lehetőség van grillezésre, összejövetelekre vagy akár csak egy esti beszélgetésre. Nagyon sok szálláshelyre háziállat is bevihető és a tulajdonosok nagyon rugalmasak, és segítőkészek szoktak lenni, ha szükségünk van rájuk bármiben.

A legolcsóbb, amit megnéztünk 15500 Ft/éj volt, 2 gyermek és 2 felnőtt részére. De a legdrágább is csak 70-90 ezer Ft/éj között mozognak 4fő részére. Szerencsére mindig meg tudjuk nézni már az utazásunk előtt hány méterre van a strand, a bolt vagy a legközelebbi látványosság, ezért nem érhet minket meglepetés. Ahogy a szállás színvonalában sem csalódhatunk, ugyanis mindig csatolnak 5-6 képet, de ha külön kérjük még ezen felül is küldenek.