Oldal kiválasztása

Összességében elmondható, hogy szeretnénk olcsón, de jól nyaralni. Ez persze csak bizonyos szintig valósítható meg. Mi arra törekszünk majd, hogy összegyűjtsük a legfőbb szempontokat és elvárásokat, amiket egy nyaraló helynek ki kell elégítenie.

Horvátország jó választás lehet!

Horvátország viszonylag könnyen megközelíthető, Magyarországról, különösképpen, ha Letenyénél lépjük át az ország határait és rátérünk az A4-es autópályára. Jó úti cél lehet ez az ország, azoknak a szerelmespároknak, vagy családoknak, akik nem feltétlenül szeretnének messzire utazni, vagy rövid szabadságuk miatt csak néhány napos nyaralást terveznek.

A következőkben összegyűjtünk néhány lehetséges úti célt és a hozzá tartozó látványosságokat, hogy Önök maguktól dönthessék el, hogy igaz e az általunk meghatározott mottó.

Zadar – A Nap köszöntése. Az építmény, ami tulajdonképpen egy napelem, a sétány legvégén található. A Nap köszöntése alkotás a célja, hogy bemutassa a természettel való kommunikáció és együttélés fontosságát. Az alkotás tulajdonképpen, a sokak szerint világcsoda szintjén álló zadari naplementét teszi még varázslatosabbá.
a mű tulajdonképpen egy 22 méter átmérőjű kör (napelem). 300 többrétegű üveglapból tevődik össze ez a „virtuális Nap”. A Nap mellett a többi bolygó is megtalálható méretarányosan. 

Zadar – Szent Donát körtemplom:
A IX. században, a bizánci fennhatóság idején kezdte el építtetni a X. században, román stílusban. Ebben az időben még Szentháromság templom néven ismerték. Csak XV. században nevezték át, ekkor kapta meg a Szent Donát nevét.

Fiume – A Hullámtörő és a Kikötő
Talán a legfontosabb magyar látványosság, maga a kikötő, azok részletei, illetve a Hullámtörő. A Hullámtörő horvátul: molo longo, majd 2 kilométer hosszan védi a kikötőt. Mária Terézia utasítása szerint, Hajnal Antal tervezte, aki a Magyar Királyi Hivatal főmérnöke volt.

Fiume – A Korzó
Horvátul is ugyanígy írják: Rijeka korzo. Rijeka főutcája, és egyben a rijekaiak közkedvelt találkahelye. Sok helybeli kezdi itt napját egy forró kávéval, mások délután térnek be egy-egy italra. A Korzó kávézóiban mindig pezseg az élet, attól is függetlenül, hogy éppen tikkasztó hőség, farkasordító hideg, vagy esős idő van odakint.

A szállások mindig különféle szempontokból vizsgálható, tehát egyénre, vagy családra szabott. Vannak olyanok, akik a szabad ég alatt is megalszanak. Ezen a csoporton belül is két csoport különíthető el. Az egyik csoportba azok a nyaralók tartoznak, akik kisebb büdzsé miatt szeretnék minimalizálni a szállásra elköltött pénzt. A másik csoport táborát pedig azok a nyaralók alkotják, akiknek tényleg nincsenek magasabb igényei, sőt minél egyszerűbben felszerelt a szállás ők annál jobban érzik benne magukat. Vannak olyanok is, akik inkább kevesebb időre utaznak, de akkor a szálláshely minőségét maximalizálják. Nekik nagyon fontos a szállás felszereltsége. Végül természetesen olyanok is vannak, akik minden élményt maximalizálni szeretnének. Ez a város mindenkinek kielégíti az igényét! 

Igyekeztünk különböző igények szerint különböző ajánlatokat mutatni.

Zadar (szállás)

Apartmanok: Az árak 130-140 ezer forinttól indulnak, ha egy 14 és egy 7 éves gyermekkel kalkulálunk, plusz a felnőttek ugye. Itt nincsen ellátás, erről magunknak kell gondoskodnunk, de azt gondoljuk, ez annyira nem jelenthet nagy kihívást, hiszen általában jól felszerelt apartmanokról beszélünk. 412 ezer Ft-s volt a legmagasabb ajánlat apartmanokat illetően, bár érdekes, hogy sokkal jobban felszerelt és modernebb házak is vannak 300 ezer Ft környékén, tehát ez a 412 ezer Ft kicsit talán elrugaszkodott lehet.

Hotelek: Ha hotelekben gondolkozunk, nyilván kicsit jobban bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. Ugyanezekkel a paraméterekkel, (tehát 2 felnőtt 2 gyerek) Mi 490 ezer Ft-s és 890 ezer Ft-s hoteleket is találtunk, viszont ezek reggeli+vacsorával igényelhetőek, tehát ezeken a fogásokon már nem kell törnünk a fejünket. A hotelek kiválasztásánál nagyon körültekintőeknek kell lennünk, ugyanis csak 2013 óta tagja az EU-nak ezért teljesen más a csillagok szerinti besorolása, mint az EU más országaiban. Ne legyünk lusták megnézni a szolgáltatásokat és egyáltalán a biztosított körülményeket. Természetesen azt is érdemes szem előtt tartani, (apartman és hotel tekintetében egyaránt) hogy milyen messze van a tengerpart. Az ár nagyon fontos részét képezi ez az adottság is, és ez sokszor túlzottan elviszi az árakat, tehát érdemes átgondolnunk, hogy tényleg annyira fontos-e a tengerre néző erkély, főleg akkor, ha mellette a körülmények és a szolgáltatás minősége nem üti meg azokét, amik nem közvetlenül a parton találhatóak.

Fiume (szállás)

A legolcsóbb ajánlat
Egy négy tagú család számára kerestünk nyaralást főszezonban. Ebben az időintervallumban, 7 éjszakára 2 felnőtt és 2 gyerekkel kalkulálva már átlag 120 ezer Ft-ért már foglalható. A kiszemelt szállás kimondottan igényesnek tekinthető és alacsony felszereltségétől eltekintve kifejezetten modern és korszerű.

Közepes árajánlat
Ha a nyaralást szintén a szezon közepére időzítjük, és továbbra is családi nyaralásban gondolkodunk, már körülbelül 160 000 Ft-nak megfelelő összegért megoldható az 1 hetes szállás, a kiválasztott feltételek mellett és a lakás kialakítását tekintve teljesen alkalmas lehet a főzésre illetve ezen kívül jól frekventáltságának köszönhetően éttermekben sem szenved hiányt a környék.

Magasabb árajánlat
Az apartmanokon belüli legmagasabb árat ugyanezen feltétek mellett 250 000 Ft körül látjuk maximalizálva. A legjobb szállás abszolút luxuskivitelűnek látszik és azt gondoljuk, hogy ez az ár sincs annyira elrugaszkodva.