Oldal kiválasztása

Sziklás, sekély partjaival és több mint ezer szigetével a horvátországi tengerpart az egyik legszebb turistaváró központ, amellyel Európa büszkélkedhet. Ezen túlmenően Horvátország számos tengerparti városának lenyűgöző története van, és tele vannak a római és a velencei idők történelmi maradványaival.  Ha eldöntötted már, hogy Horvátországba szeretnél utazni, válassz minket! Jó szállások, jutányos áron, a legszebb helyeken!

Összegyűjtöttük a legszebb turisztikai látványosságokat Horvátországban, amiket mindenképpen meg kell csodálnod még ebben az életben.

Kép forrás: croatia.hr

Nemzetközi Senj Nyári Karnevál

Európa egyik legrégebbi múltra visszatekintő nyári karneváljáról beszélünk. Ha vidám és jókedvű programot keresel, mindenképpen neked ajánljuk ezt a fesztivált. Színes ruhák, álarcok, vidám emberek, egzotikus zenék.

Ez jellemzi a legjobban ezt a fergeteges forgatagot. 

Sevidi csendélet

Azonban ha éppen az ellenkezője vonz minket, akkor is találhatunk Horvátországban magunknak való helyet. Sevid falucskája egy annyira csendes és nyugodt hely, hogy itt mindenki rátalálhat a belső békéjére. A falucska azért is csodálatos, mert képes megadni azt, amit sok más település nem. A környező településeken színes programok várják az odautazókat, azonban, ha elfáradtunk és csendre vágyunk, akkor pillanatok alatt szinte egy másik univerzumba kerülhetünk, ha itt van a szállásunk. Családoknak kifejezetten ajánljuk.

Kép forrás: horvatorszaginfo.hu

Pulai Amfiteátrum

Isztria egyik leghíresebb látványossága a monumentális pulai Amfiteátrum. A több, mint 26.000 néző befogadású építmény a hatodik legnagyobb aréna és az egyik legépebb fennmaradt római emlékmű Horvátországban. Sajnos a 15. században sok követ elhoztak az amfiteátrumból házak és egyéb építmények építésére. Azonban mára népszerű látványosság lett, ahol a nyári hónapokban különböző fesztiválokat és előadásokat rendeznek. Ha a környéken járunk, mindenképpen tekintsük meg!

Rovinji idill

Rovinj pedig Isztria másik leghíresebb látványossága. Az ország egyik legjelentősebb turisztikai központja és ez nem véletlen. A város az Isztriai- félsziget nyugati partján fekszik. Ha ide visz utunk, tegyünk egy hatalmas sétát a pasztell színűre festett házak között, amely festői szépséget nyújt a településnek. Igazán remek hely a kikapcsolódásra. A gyönyörű tengerpart mellett az erdők tiszta szépsége rabul ejti az utazók szívét.

Kép forrás: utazas-nyaralas.info

Te mit vinnél egy lakatlan szigetre? Lakatot! Akkor irány Murter!

Murter nagyon közkedvelt úti cél a magyarok körében. Évről évre járnak ide vissza a családok. De mi is a titka? Az egyik az az, hogy strandjai nem sziklásak, de például legnagyobb strandját a Slanicat egy fenyőerdő veszi körül. Így aki barnulni szeretne, talál magának napos részt, illetve aki hűsölni szeretne, megteheti a fenyves árnyékában.

 Ami azonban különlegessé teszi a helyet, az a Kronatia Nemzeti Park. Egy helyi legenda szerint a fehér sziklatömböket a Teremtő vetette a tengerbe és termőtalajt akart gyúrni belőle, s még ő maga is meglepődött azon, hogy mennyire tökéletesen gyönyörűek, így hát inkább nem nyúlt hozzájuk. Ez a terültet a Kronatia Nemzeti Parkhoz tartozik, s rengeteg turistát vonzz. Ennek nagy része megközelítőleg 600 murteri család tulajdonában áll, azonban kikötötték, hogy ember által érinthetetlennek minősítik. Ezáltal nem lehet rá építkezni, nincs áram, se víz. Jónéhány évvel ezelőtt ugyan élt még itt néhány nomád család, azonban már ők is elköltöztek.

Kép forrás: szallasbazis.hu

  Vörös szikla

Vir szigetén találhatjuk az elképesztően gyönyörű és titokzatos Vörös sziklákat. Könnyen megközelíthető a terület és le lehet menni a partra. Kiválóan alkalmas fürdésre, illetve búvárkodásra. A naplemente egyszerűen valami eszméletlen gyönyörű.

Laterna világítótorony

Ha úgy gondolod, hogy a Vörös sziklán végignézni egy naplementét nagyon romantikus, nem tévedtél, azonban Vir szigetét romantikus szigetnek is nevezhetnénk, hiszen itt található a Laterna világítótorony is, ahol már rengeteg pár életének egyik legfontosabb döntését hozták meg. Csodálatos látványt nyújt a lemenő nap és az őt körülölelő panoráma, ami még romantikusabbá tett csodálatos lánykéréseket.

Kép forrás: travelo.hu

Kastella és a természet adta wellnes

Vir sziget nem csak romantikájáról híres. Ugyanis itt található az a csodálatos építmény, amely védelmet nyújtott Nin és Vir városának lakóinak a törökök támadásai elől. Az erődöt 500 évvel ezelőtt építették, azonban ma is őrzi titkait. Oldalán még ma is fellelhetőek az akkori uralkodó családok jelképei, a velencei szárnyasoroszlán és a három uralkodócsalád címere. Illetve a mellette található egy gyógyterápiás iszapmező is, aminek nyugtató hatása mellett, ajánljuk a reuamás betegeknek, emésztési problémával szenvedőknek és bőrbetegeknek. 

 

Ezek a látványosságok Horvátország legkülönlegesebb helyei, amelyeket mindenképpen látnod kell!