Oldal kiválasztása

Amikor nyaraláson gondolkodunk, gyakran merül fel az igény, hogy a hétköznapokból kiszakadva, új tájakat, kultúrákat ismerjünk meg. Erre remek alkalom egy tengerparti nyaralás. Az Adria kellően közel fekszik hozzánk, így javaslatunk a horvát tengerpart és Fiume.

Fiume Horvátország 3. legnagyobb városa Zágráb és Split után. Bár kevesen tudják, de egy rövid ideig Magyarország részét képezte és még szabadállammá alakulásakor is hivatalos nyelvként volt meghatározva a magyar. Büszkeséggel töltheti el szívünket, hogy a város jelenleg is szemet gyönyörködtető patinás épületekből álló arculata az Osztrák-Magyar Monarchia idején alakult ki. A város fő iparága a hajógyártás. 2020-ban Fiume Európa kulturális fővárosa.
A város az Isztriai-félszigettől keletre, közvetlenül az Adriai-tenger partján fekszik. Az öböl átlagos mélysége kb. 60 méter.
Az olasz Fiume és a horvát Rijeka szó egyaránt folyót jelent, mivel itt torkollik a tengerbe a Recsina folyó, amelyet lakói olaszul Fiumara néven (időnként megáradó hegyi patak) is neveztek. Tehát a város horvát neve is a folyóvízhez kapcsolódik.

Fiume nagyon közel fekszik a magyar határhoz. Ez a magyar turizmus szempontjából kevésbé kedvező, hiszen a Balatonon olyannyira felszaladtak az árak, hogy sajnos sokan elfordultak a „magyarok tengerétől”, ami egyrészről érthető is, hiszen most már kb. ugyanannyi pénzért tengerparton üdülhetünk.
Fiume kifejezetten a mediterrán városok élményét nyújtja számunkra. Nem egészen 130 ezren lakják, ami pont jó lehet egy nyaraló szerelmespárnak, vagy családnak, hiszen nem túl zsúfolt, ugyanakkor magában hordozza a nagyváros jellegzetességeit. Azoknak ajánljuk Fiumét, akik nem szeretnének, vagy idejük nem teszi lehetővé, hogy napokig utazzanak. Azoknak is kitűnő alternatívát nyújthat, akik csak rövidebb időre tudnak elmenni üdülni.


Nagyon sokszor előfordul, hogy egy családon belül mindenki máshogy éli meg a nyaralást, tehát mindenkinek mást jelent a nyaralás. Fiume egy kompromisszum! A város nemcsak a fürdőzni vágyók igényeit elégíti ki, de történelmi vonatkozásai révén azoknak is remek élmény nyújthat, aki nem szeretik a napon aszalni magukat, hanem inkább a kirándulás oldala felől közelítik meg a nyaralást. Ez a hely egyszerre szolgáltat apró kavicsos és homokos tengerpartot is.

Fiume valószínűleg azon kevés helyek egyike lehet, ahol találkozik a kereslet és a kínálat.

 

 

 Mik az általános elvárásaink az üdülőhellyel szemben?

– ne kelljen sokat utazni, legyen könnyen megközelíthető jó utakon
– minél több látnivaló legyen egy helyen
– legyen biztonságos és egészségügyi szempontból is megfelelő
– ne legyen túl zsúfolt
– legyen jól ellátva éttermekkel és szórakoztató iparral

 Mik az elvárásaink a szállásunkat illetően?

 A szállást illető igényeket a legnehezebb meghatározni, ugyanis sokkal különbözőbbek a támasztott elvárások, mint az üdülőhellyel szemben.
Vannak olyanok, akik a szabad ég alatt is megalszanak. Ezen a csoporton belül is két csoport különíthető el. Az egyik csoportba azok a nyaralók tartoznak, akik kisebb büdzsé miatt szeretnék minimalizálni a szállásra elköltött pénzt. A másik csoport táborát pedig azok a nyaralók alkotják, akiknek tényleg nincsenek magasabb igényei, sőt minél egyszerűbben felszerelt a szállás ők annál jobban érzik benne magukat. Vannak olyanok is, akik inkább kevesebb időre utaznak, de akkor a szálláshely minőségét maximalizálják. Nekik nagyon fontos a szállás felszereltsége. Végül természetesen olyanok is vannak, akik minden élményt maximalizálni szeretnének. Ez a város mindenkinek kielégíti az igényét!
A következőkben összegyűjtünk nektek néhány családi ajánlatot, hogy mit kínál számotokra ez a gyönyörű város!

 

A legolcsóbb ajánlat
Egy négy tagú család számára kerestünk nyaralást főszezonban. Ebben az időintervallumban, 7 éjszakára 2 felnőtt és 2 gyerekkel kalkulálva már átlag 120 ezer Ft-ért már foglalható. A kiszemelt szállás kimondottan igényesnek tekinthető és alacsony felszereltségétől eltekintve kifejezetten modern és korszerű.


Közepes árajánlat
Ha a nyaralást szintén a szezon közepére időzítjük, és továbbra is családi nyaralásban gondolkodunk, már körülbelül 160 000 Ft-nak megfelelő összegért megoldható az 1 hetes szállás, a kiválasztott feltételek mellett és a lakás kialakítását tekintve teljesen alkalmas lehet a főzésre illetve ezen kívül jól frekventáltságának köszönhetően éttermekben sem szenved hiányt a környék.


Magasabb árajánlat
Az apartmanokon belüli legmagasabb árat ugyanezen feltétek mellett 250 000 Ft körül látjuk maximalizálva. A legjobb szállás abszolút luxuskivitelűnek látszik és azt gondoljuk, hogy ez az ár sincs annyira elrugaszkodva.