Oldal kiválasztása

Milyen is az álomnyaralás? Mindenki másképp írná le, azonban abban egyetértünk, hogy egy gyönyörű tengerpart mindig feledhetetlen élményt nyújt. Válasszon minket, hogy segíthessünk átélni álom vakációját!

Összegyűjtöttük helyenként a legszebb Horvát tengerpartokat, hogy könnyebb legyen a választás!

Isztria – Strandok Rovinjban


Lone bay és Zlatni Rt strandok (Isztria – Rovinj)

Lone bay viseli Rovinj városának városi strandja címet, emellett a környék egyik leglátogatottabb strandja. A strand kaviccsal van feltöltve, ezért kifejezetten ajánlott kisgyermekes családoknak, azonban a csendesebb helyet kedvelők is megtalálják itt a maguknak megfelelő helyet. Ha kicsit lejjebb sétálunk a strandon, talál kicsit sziklásabb, nyugodtabb helyet is.

A Lone bay strand összenőtt a mellette fekvő Zlatni Rt strandjaival, s itt található a Zlatni Rt Nemzeti Park is. Ennek bejáratánál található a Lone bay öböl, amit fenyvesek vesznek körbe, így akik jobban szeretik a hűvösebb helyeket, akár a fenyvesek tövébe is tábort tudnak verni.
A sportok kedvelői tudnak csónakot, szörf deszkát, vagy akár vízi biciklit is bérelni maguknak, hogy fel tudják fedezni a víz varázsát. Mindemellett csupán 15 perc sétára található Ronvij város centrumától.

Zlata Uvala. Kicsit messzebb található az előbbi strandoknál, azonban kényelmes tempójú sétával még mindig csupán csak fél órára van Ronvij centrumától. Magyarul ezt a strandot az Arany öböl strandnak nevezik. Ennek partja kavicsos, ahogy egyre beljebb haladunk pedig sziklásabb. Azonban lassan mélyülő partja kiváló családok strandolásához. Azonban a nagy vízi mókázás közben bármikor kimehetünk a partra az árnyékba, mivelhogy a strandtól pár méterre található egy nagy rét, melyen hűvöset nyújtó fenyők találhatóak. Autóval 5 perc gyaloglással megközelíthető.

Kuvi strand
Ez sincs túl közel gyalog a városközponttól, nagyjából fél óra sétára. A part kavicsok öblökből és sziklás szakaszokból áll. A tenger itt is lassan mélyülő, illetve pár méterre a parttól találhatóak nagy fák, melyek kellemes árnyékot adnak a nagy meleg elől elvonulóknak. Parkolási lehetőség szerint nagyon jól megközelíthető. A parkoló ingyenes és nagyjából 2 perc sétára van a víztől. A kisgyerekes családoknak pedig igazi paradicsom, hiszen a lubickolás mellett található itt egy kis játszótér is.

Villas Rubin

Ez a strand az egyik legfelszereltebb a környéken lévő strandok közül. El is nyerte a kék zászlót. A parton bérelhető motorcsónak, ezen kívül van lehetőség vízi banánozásra, illetve motorcsónakos ejtőernyőzésre. A sportkedvelőknek igazi aranybánya ez a hely, hiszen található itt homokos röplabda pálya, teniszpálya, focizási- és kosarazási lehetőség, minigolf és játszóterek, mindemellett búvárkodásra is van lehetőség. Itt mindenki megtalálja a számára legélvezetesebb szórakozást.

A partszakasz lassan mélyül, illetve található itt egy ingyen tengervizes medence is, ahonnan kilátást nyerünk a Rovinji szigetekre, illetve egy nagy óriáscsúszda.

Biztonsági szempontból is kiváló ez a strand, mivelhogy több helyen is helyeztek el vízi mentőszolgálati centrumokat is. Mitöbb, ha valaki a „mindenhol egységes barnulás” híve, a strand északi részére zarándokolva talál magának strandrészt.

Pulai strandok

Ambrela strand
Pula strandjai közül ez a legnépszerűbb. Felszereltsége miatt kiérdemelte a Kék zászló díjat. A Veradula-félszigeten, az Ambrela-öbölben található. Nagyon jól megközelíthető igényes trandról beszélünk. Úszómesterei folyamatosan szolgálatban állnak, illetve lehet bérelni bizonyos eszközöket. Partja kissé köves-sziklás, jól kiépített. Található itt vendéglátóegység, ami egész nap biztosít az ételekről, italokról.

Pjescana uvala strand
Ez is egy nagyon jó döntés, ha pancsolni kíván az ember. Neve homokos partot jelent, azonban a part inkább apróbb kavicsokat rejt. Azonban, ha bemegyünk a tengerbe, ott már homokot érhet a talpunk. A strand nagyon jól felszerelt és különböző dolgokat tudunk bérelni. Például nyugágyakat, felfújató tengeri játszóvárat, katakot, de vízi biciklit is.

Crikvenicai Riviéra strandjai

Crikvenica 6 másik településsel épült össze és együtt alkotják a Riviérát. Ez egy 15 km hosszúságú partszakaszt foglal magába, ahol ingyenesen lehet strandolni. Aki kevésbé szereti a kavicsos tengerpartot, azoknak ajánljuk ezt a szakaszt, mivelhogy itt homokos tengerpart várja az ideutazókat. Ennek a partszakasznak hatalmas múltja van, még a Monarchia idejében építették ide az első strand kezdeményt, azóta évente egyre több és több utazó látogatja és több strand felépült. Találhatunk itt fizetős és ingyenes strandokat is, azonban mindegyik strand elérdemelte a kék zászló díjat, igényességével és tisztaságával.

Crikvenica strand
Az itt található strandok közül ez a főstrand. Homokos partú, akadálymentesített kiépítésű. Ez fizető strand, azonban 1 felnőtt belépő ára 15 kuna. átszámítva nagyjából 600 Ft-nak felel meg. AZ ár magába foglalja a zuhanyhasználati és WC használati lehetőséget. A strandon van lehetőségünk babábozni, strandröplabdázni, ami pedig még erősen a strand mellett szól, hogy nyugati fekvésű. Így láthatjuk az elképesztően gyönyörű naplementét a tengerpart ölelésében.

A kutyás strand
Crikvenica nem csak a gyerekekre, hanem házi kedvenceinkre is ügyel, ezért ha őt is magunkkal visszük az útra sem kell felnünk, hogy nem jöhet velünk strandolni. Van kifejezetten kutyás vakációzóknak is strand és ez méghozzá ingyenes is..

Murteri strandok

Slanica strand. Ez a legnagyobb strand Murter környékén. Családias hangulata és felszereltsége rabul ejti az oda utazókat. Találhatóak itt csúszdák, játszóterek, zuhanyzók, lehet jet-ski-t bérelni, vagy esetleg kiscsónakot is, hogy megcsodálhassuk a víz és a part szépségét. Családosoknak azért is ajánljuk ezt a partrészt, mivelhogy akár 150 m-re is be lehet kényelmesen sétálni a vízben, a gyönyörű fehér homokkal a talpunk alatt.

Podvrske strand
Ezt a strandot azoknak az utazóknak ajánljuk, akik szeretnék a tenger zsibongását hallgatni és csendben megtalálni a belső békéjüket. Ez egy kevésbé kiépített partrész, ide ugyan kevesebben járnak, mint a másikra, azonban éppen ezért sokkal csendesebb. A táj szépsége pedig igazán az, hogy érintetlen..

Lopar strandok

Rajska strand. Itt ugyancsak egy kék zászlós strandról beszélünk. A Rajska strand a legnagyobb strand Loparon. Magyarosan a neve a Paradicsom strand. Kiválóan alkalmas családok pancsolására. Finomhomokos partja lehetővé teszi, hogy mezítláb is kiélvezhessük a tengerpart adta adottságokat. Maga a strand nagyjából 1,5 km hosszan nyúlik el. Sekély vize lehetővé teszi, hogy kényelmesen besétálhassunk messze a parttól. Illetve kristálytiszta vize lehetővé teszik, hogy csodálatos búvárkodási élményt nyújtson.
A parton találhatók ételt és italt felszolgáló bárok, így nem kell aggódnunk ha, elfogyna a vitt szendvics.

Sahara strand. Ha kicsit merészebbek vagyunk és szeretnénk egységesen barnulni, ezen a strandon megtehetjük. Nevét az afrikai sivatagról kapta, gyönyörű homokos talaja miatt, azonban a sivataggal ellentétben itt találhatóak zöld területek. Azonban ezek nem nyújtanak megfelelő árnyékot. Másrészről pedig itt nincsenek éttermek, vagy esetleg kávézók, így a napi szükségletünket magunkkal kell vinni. Ezt a partszakaszt inkább a pihenni és csendre vágyó turistáknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza a naturista életmódtól sem.

Vir-szigeti strandok

 Uvala Duboka Draga

Vir sziget egyik legcsodálatosabb látványossága közé tartozik ez a strand. Lenyűgöző a vörös színű homokos partvonala miatt. Ez a strand a sziget észak-nyugati partján fekszik. A tenger átlátszóan tiszta, így ajánljuk azoknak az utazóknak is, akik a tökéletes búvárkodási élményt keresik.

Nagy és Kis Slatina strandok

A Vir szigeteken ez a két strand a legnépszerűbb a vakációzók körében. A strand partja kavicsos és homokos, azonban található itt betonozott stég is. Számos vendéglátóegység található itt, úgy, mint éttermek, kávézók. Kisgyerekes családoknak ez a legjobb választás a pancsoláshoz, mivel partja nagyon lassan mélyül.