Oldal kiválasztása

Crikvenica egy kicsi tengerparti város a Kvarner régióban, amely a part mentén 8 km-es hosszúságban terül el és mondhatni össze van nőve Selce és Dramalj kisvárossal.

Riviéra központjaként tartják számon. Története a közeli Vinodol-vögyhez kapcsolódik, ahonnan a települések fokozatosan a tengerpartra költöztek a kereskedelmi kikötőkből a halászvárosokba és végül a turisztikai célpontokba.

 Ebben a kicsi városban a turisztikai fejlődés a 19. századra teendő. 1890-es években épült az első szálloda. Crikvenicát éghajlati üdülőhelynek nyilvánították. Az első nyilvános strand a 90-es évek végén került kiépítésre. A neve: Gradsko kupalište.

A manapság is működő strand teljes innovációs fejlődésen ment keresztül. A kellemes strandolás mellett kiépült egy gyönyörű sétány és a szórakoztató ipar is folyamatosan fejlődik és növekszik. A strandon különféle sportok is megtalálhatók: vízisí, strandröplabda, tenisz emellett sok bár található a strandon.

Éttermek sokasága ajánlja a finomabbnál finomabb ételeket. A különböző méretű kisboltok is teljes erővel azon vannak, hogy a vevői igényeknek 100%ba eleget tudjanak tenni. Összegezve a városról elmondható, hogy egy pörgős hely. A környék egyik legnagyobb városa ám a városközpont nagyon zsúfolt mégis ennek ellenére is rengeteg turista utazik ide és egy kellemes nyaralás eltöltésére igazán jó választás ez a hely. A főszezon júliustól augusztus végéig tart.

A városközpontban főként üzletek és lakóházak sokasága látható. A hotelek kis távolságra találhatók innen. Az egyik legnívósabb szálláshely a Falkensteiner Hotel Therapia, amely a város peremén helyezkedik el egy gyönyörű harmonikus környezettel körülvéve.

A vendégek közül az ideérkezők 80%-a idősebb korosztály. A város másik végén az igen közkedvelt szálláshely a Hotel Kaštel található.

Ha a központhoz nagyon közel szeretnének lenni a vendégek, akkor megfelelő választás lehet a belvárosban található Hotel Zagreb. Felszereltségét tekintve nem túl nívós mégis felkapott a turisták körében. A hoteleken kívül a magán apartmanoknak nagy jelentőségük van. Ebben a térségben rengeteg ház áll rendelkezésre.

Ezekről a létesítményekről általánosságban elmondható, hogy a központtól körülbelül 300-400 méterre is lehet a szálláshely.

A hotel Esplanade Crikvenica központjától 900m-re, a városi fizetős homokos strandtól csak 10 m-re található. A strandon egyes eszközöket lehet bérelni, mint például: napernyő, nyugágy stb. Az elmúlt években volt felújítva így igazán igényes szobákat kaphatnak a turisták, ha ezt a hotelt választják.

A hasonló tulajdonságokkal rendelkező 4 csillagos szálloda az Omorika is közkedvelt szálláshely az ide látogatók körében. A központtól kb. 2km-re található. A kavicsos kiépített strandtól mindössze 150-200 m-re van. A nyári hónapokban a tengerparti sétányon kisvonat indul egészen a városközpontig.

A Crikvenica apartmanokról elmondható, hogy tiszta, rendezett és ár-érték arányban is ideális pároknak, családoknak egyaránt. Apartmanok közül az egyik legelterjedtebb szálláshely a Roza apartmanház, ami a központtól 1 km-re fekszik. Összesen 4 apartmanból álló ház. A városi, fizetős strand is könnyen megközelíthető akár gyalog is. Körülbelül 600m-re van a tenger.

A Vanesa apartmanház is kellemes választás lehet a szállást keresőknek. Fekvését tekintve a központtól alig 3km-re található, Dramalj nevű részen. A kavicsos, köves kiépített strandtól pedig mindössze 200-250 m-re található.