Oldal kiválasztása

A tökéletes nyaralást szeretnéd megtervezni? Csábít Horvátország és az Adria? Válassz minket és utazz a Vir szigetre! Biztosítjuk feledhetetlen nyaralásodhoz a tökéletes szállást!

A Vir sziget egy 22 km2-nyi kis sziget, Horvátországban, azonban annál népszerűebb a turisták körében. Gyönyörű látnivalói, a mesés kilátás az Adriára és jól felszerelt strandjai rabul ejtik az ideérkezők szívét. A szigetecske egy 374 méteres híddal van összekötve a szárazfölddel. A helyiek ezt a hidat az Élet hídjának nevezik. Az 1900-as évek elején ugyanis a lakosságszám hanyatlásnak indult, mivel nehezen megközelíthető volt a sziget, ezért elkezdték építeni a huszadik század második felében a hidat, aminek átadása utána Vir szigete újra virágzásnak indulhatott. A helyiek nagyon hálásak a mai napig ennek a fordulatnak szigetük életében.

Miután megcsodáltuk az első csodálatos létesítményt a szigeten, – a hidat,- még rengeteg szépség vár még minket. Először is mindenképpen meg kell említenünk a Kastellát. Ez az erőd a Sapavac-öbölben található meg és története visszanyúlik egészen a 16. századig. Ekkoriban törtek be a törökök a vidékre, ez ellen pedig Vir és Nin lakosai ebben az erődben menekültek meg sikeresen előlük. Az erőd falai ma is sok titkot őriznek. Oldalán még ma is megtalálhatóak az akkori három uralkodócsalád, a Molin, a Michiel és a Grisogono címerei, illetve a velencei szárnyasoroszlán. Ma már csupán látványossági szempont, azonban ha falai körül járunk, megelevenedik bennünk a történelem.

Azonban ha megnéztük az építményt, kicsit lejjebb ballagva a parton, találunk egy strandot is. Jó program itt fürdőzni, ezen kívül pedig nem csak pancsolni tudunk itt a tengerben, hanem egy picivel arrébb egy gyógyterápiás iszapmezőn élvezhetjük a természet adta spa-t. Első sorba reumás megbetegedéssel küzdőknek, bőrbetegségekkel – és emésztési zavarokkal szenvedőknek ajánlott, azonban bárki látogathatja. Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt jó programnak ígérkezik. Egy igazi wellness-élmény a természettől.

Ha valaki nem csak a pancsolást szereti, de fontosnak tartja, hogy nyaraláskor egy kicsit kulturálódjon is, nekik nagyon jó hírünk van. A Vir szigeten található a Keresztelő Szent János templom, amely több mint nyolcszáz évvel ezelőtt épült, csupán még az ezerkétszázas években. Hát nem lenyűgöző? Korok jöttek mentek. Királyok és császárok emelkedtek fel és buktak meg. Olyan híres nevek éltek, amikor ez az építmény állt már, mint Jeanne d’Arc, Napóleon, vagy éppen Leonardo da Vinci. De nem csak a régen épült építmények lehetnek lenyűgözőek. Akik az újabb építésű relikviákat kedvelik, nekik ajánljuk a Szent György plébánia meglátogatását. Bár a Keresztelő Szent János templomhoz képest ugyan fiatalabb épületről beszélünk, azonban a történelem vasfogának nyomait ő is magán viseli, úgymint, hogy például a második világháborúban tetejét megsemmisítették és sok idő kellett hozzá, hogy újra tudják építeni.

Azonban a tengerpart közelében nagy valószínűséggel nem csak az épületeket kívánjuk megnézni. A Vir sziget lehetőséget ad arra, hogy testünket megmártóztassuk az Adria lágy habjaiban. A szigeten több strandot találhatunk, ami eleget tesz igényeinknek. Az egyik ilyen a Jardo központi strand. Kifejezetten ajánlott családoknak. Homokos partja van, ami miatt nem kell attól tartani, hogy ha a gyerkőc (vagy netán mi) elesünk, akkor csupa kavicsdarab lesz a térdünk, ezen kívül a kristálytiszta víz alatt a part nagyon lassan mélyül. Így jó sokáig be lehet sétálni gyalog, anélkül, hogy esetleg pipiskednünk kelljen. Ami pedig mindenkinek nagyon szimpatikus, hogy teljesen ingyenes és bár bódék nagyon nincsenek a parton, a parttól 5 percre található a „Centrum”, itt viszont bővelkedhetünk standokban. Bazáros, cukrászda, fagylaltozó, felnőtteknek borkóstolási- és a bátrabbaknak pálinka kóstolási lehetőség, ezen kívül egy hosszú sétálóutca várja az ide érkezőket. Ha szerencsések vagyunk a sétálóutcán este nagyon sokszor fiatalok összeülnek zenélgetni és hallgathatjuk a romantikus kellemes dalokat, andalgásunk közben.

Azonban strandokon és gyönyörű épületeken kívül mást is rejteget nekünk a Vir sziget. Méghozzá a Vörös-sziklákat, amit a helyeik csak úgy hívnak, Crvena Stijena. Ez a hely is a turisták közkedvelt célpontja. Legfőképp a pároknak, hiszen a gyönyörű vörösen izzó sziklákról megtekinteni a naplementét egy feledhetetlen, romantikus élmény. Azonban természetesen nem csak párok közkedvelt helye, hanem túrázóké és családoké is. A sziklákról le lehet sétálni a partra is, ahol a kristálytiszta vízbe botlunk bele. Itt fürdésre, de akár búvárkodásra adhatjuk fejünket. A lényeg, hogy mindenképpen csodálatosan fogjuk magunkat érezni és feltöltődünk a Vörös-sziklák rezgésétől.

 A Vir sziget gyönyörű hely és sok csodálatos kalandot rejteget magában!

Válassza a Vir szigetet és VÁLASSZON SZÁLLÁSAINK KÖZÜL!