Oldal kiválasztása

Nyáron a nagy melegben mindenki a varázslatos tengerpartról álmodozik. Ahogy a tengeri szellő az arcunkat simogatja, a talpunk alatt a puha homok és kezünkben egy finom koktél. Vagy reggel, amikor felkelsz, kávéval a kezedben kinézel az ablakon és a csodálatos tenger panorámája tekint vissza rád. Velünk lehetséges, keresd legjobb vízparti szállásajánlatainkat! 

De hova is érdemes utazni? Összegyűjtöttük nektek a legszebb helyeket. 

Horvátország híres csodálatos tengerpartjáról. Homokszemcséi, kavicsai és sziklái ezernyi titkot őriznek. Romantikus hangulata elvarázsolja a szerelmeseket, barátságossága pedig magával ragadja a családokat. A lényeg az, hogy hogyha Horvátországot választod vakációd úticéljának, feledhetetlen nyaralásod lesz. Ami pedig még jobb, hogy autóval is elérhető távolságban van, így mivel a szigetei nem túl óriásiak, ezért bármikor szétnézhetünk a környező településeken, szigeteken. Viszont vízparti szállások lévén, megcsodálhatjuk a legszebb napfelkeltéket és naplementéket Európában.

Isztria

Isztria az egyik leglátogatottabb sziget a magyarok körében. Ez nem véletlen, hiszen strandjai barátságosak, családosok és magányra, csendre vágyók is megtalálják a nekik megfelelő helyet. A Villas Rubin a legfelszereltebb strandja, el is nyerte a kék zászló rangot. Itt a sportkedvelők találhatnak tenisz-, strandröplabda-, minigolf pályát, ezen kívül focizási és kosarazási lehetőség is várja az ide látogatókat. Van lehetőség csónakot, bérelni, de az extrémebb kihívások kedvelői kipróbálhatják a motorcsónakos ejtőernyőzést, illetve a búvárkodást is. De találhatunk itt egy nagy óriás csúszdát is, ami a kicsik és nagyon kedvence. De ez csak egy a sok Isztriában megtalálható strand közül.

De nem csak strandolhatunk, ha itt járunk, hanem a kultúra kedvelőknek is jut különleges élvezet. Ugyanis az Isztriában található Ampfiteátrum a hatodik legnagyobb aréna a világon. A maga 22 000 fő fogadóképességével rendkívül monumentális építmény, illetve kis szerencsével sikerülhet olyan időpontban odautaznunk, amikor például koncertet rendeznek ott. De autóval könnyen elérhető távolságban található Rovinj is, amely az olaszos hangulatával, egységes pasztellszínűre festett házaival tökéletes nyugalmat áraszt. Azonban ha kedvünk támad, hegyet is mászhatunk Isztriában. Legmagasabb pontja az Ucka hegységben található Vojaka. Innen szétnézve megpillanthatjuk a csodálatos Adriai-tenger panorámáját, illetve tiszta időben innen ellátni az Alpokig, illetve akár Olaszországig.

Kép forrás: booking.com

Lopar

Isztria mellet Lopar is nagyon elterjedt a magyarok körében. Loparnak is van kék zászlós strandja, ez pedig a Rajska plaza, magyarul a Paradicsom part. Ez egy 1,5 km hosszú partszakasz, ahol mindenki megtalálja a kénye-kedve szerinti helyet. Ezen kívül itt találhatók éttermek és kávézók, így egész napos programmá tehetjük a pancsolást. Ha kicsit ügyesebb úszók vagyunk, át lehet úszni a környező kisebb szigetekre és fel tudjuk őket fedezni. Ezen kívül, ha kicsit barangolnánk a hűvösben, azt is meg tudjuk tenni, hiszen a parttól nem messze sűrű fenyőerdő található, de emellett vannak nyárfa ligetek is. Ha pedig szeretjük az Alkatrazról szóló legendákat, akkor itt is megtaláljuk ezt a fajta izgalmat, ugyanis hajó visz át Loparról a Goli szigetre, ahol régebben a legveszélyesebb bűnözőket tartották fogva, azonban a cellák még ma is megtekinthetőek. Lehetőségünk van a tengeren vízi biciklizni, kajakozni, csónakázni is.

 

Vir-sziget

A legnépszerűbb vakációhelyek között megtalálható még a Vir-sziget is. Itt felfedezhetjük a híres Vörös sziklákat, amelynél van strandolási lehetőség és kristálytiszta vize miatt búvárkodási lehetőség is. Egyszerűen csodálatos látványt nyújt innen a naplemente. Azonban ha a gyönyörű panorámánál tartunk, mindenkinek ajánljuk megtekinteni a Laterna világítótornyot is, ami a másik legromantikusabb hely a Vir-szigeten. Azonban nem csak a romantika az ami különlegessé teszi ezt a szigetet. Itt található meg a Kastella is, amely közelebb hozza számunkra a történelmet, ugyanis ezt az erődöt több, mint 500 éve építették, s számos titok övezi. Ez a bástya nyújtott védelmet Vir és Nir egész népének a török támadások elől és kövei mai napig ékesítik a Vir-sziget partját. Ezen kívül itt található egy gyógyterápiás iszapmező is, amely a reumás megbetegedések kezelésére ajánlott, de ezen kívül számos jótékony hatása is van. Nyugtatólag hat a bőrre, de még az emésztésre is. De mindenkinek ajánlott. Igazi természet adta wellnes.

 

Horvátország szépségéhez hozzátartozik az, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes időtöltést. Mi biztosítjuk azt, hogy reggelente a tökéletes tengerparti panoráma fogadjon. Válassz vízparti szállásaink közül!