Oldal kiválasztása

Ha nyaralás, akkor Horvátország! Utazzon családjával a csodálatos Selcébe és éljék meg életük legszebb vakációját! A szállását pedig bízza ránk!

De miért pont Selce?

Selce egy kicsiny kis falucska Horvátországban, 35 km-re Fiumétől, a Vinodoli-csatorna partján. A település nagyon híres egészségturizmusáról. Kifejezettképp igaz ez a szív- és érrendszeri betegekre vonatkozóan, illetve a reumapanaszokkal ideérkezőkre. Növényzete és tiszta, egészséges levegője kitűnő gyógy- és pihenőhellyé teszi Selce faluját.
Azonban természetesen nem csak emiatt érkeznek ide évről-évre turisták. Éves szinten 2500 napsütéses órájával és tengerpartjával tökéletes célpont a strandolók számára is. De mely strandokat érdemes meglátogatni?

Strandok Selcében

Selce szinte egész tengerpartját strandként rendezték el, kivéve természetesen a hajó kikötőt. Selce strandjai kék zászlóval rendelkeznek, amely garantálja a tenger és a strandok kiválóságát, megőrzött természetes környezetét és magas színvonalú szolgáltatásait. Selcében elsősorban a kavicsos strandok dominálnak, egyedüli probléma talán a tömeg lehet szezonban. De akik csendesebb környezetben szeretnék élvezni a tengerpart nyújtotta varázst, ők is egy kis kirándulással máris megtalálják a számukra tökéletes helyet. Selce leghíresebb strandja a Rokan strand, amely számos turisztikai létesítménnyel, szállodákkal, éttermekkel, kávézókkal és más vendéglátóhelyekkel büszkélkedhet. A Rokan tengerpartját egy sekély homokos rész borítja, amely kiválóan alkalmas kisgyermekes családok strandolására. A tengerparton székeket és napernyőket kölcsönözhet, illetve maga a strand könnyen megközelíthető. A strandtól nem messze található egy mini golfpálya és asztaltenisz, valamint egy szórakoztató központ gyerekek számára.

A falucska központjában található pedig a népszerű Poli Mora strand. Ezen kavicsos strandon gazdag turisztikai lehetőség kínálkozik, lehet bérelni napozó ágyat, napernyőket, illetve a strandon találhatóak különféle éttermek is. A strand egy része betonozott, illetve van elég hely az úszni kívánók számára is. A strand másik része pedig többnyire sziklás, napozórészekkel és kis homokos öblökkel, ahol kicsit nagyobb lehet a személyes tere.

Ha Selcébe érkezik, akkor mindenképpen ki kell próbálnia a Selce adta gasztronómiai élményeket. Aelce kiváló konyhája mindig is felkeltette a figyelmet és felejthetetlen kulináris élményt nyújt a vendégek számára. Selcébe utazva kiváló éttermek széles választékát találja, kellemes légkörrel, ételek és italok széles választékával. Ajánlott a friss halat megkóstolni, amely helyi olívaolajjal, friss zöldséggel és házi borral kombinálva egyedi gasztronómiai élményt nyújt. De ha valaki nem kifejezetten rajong a halért sem kell megijednie, hiszen nekik is tartogat a sziget olyan hús specialitásokat, amelyek semmiképp sem maradnak el a halspecialitásoktól és szintén tradícionális receptek alapján készítik el őket.

 De mit is lehet még csinálni Selcében?


A kényelmes szállásokon, a gyönyörű strandokon,- ahol úszni, vagy akár szörfözni is lehet,- más tevékenységeket is, akér kocoghatunk a friss levegőn, vagy kerékpározhatunk egyet. De mit tehetünk még?
Egy napos kirándulások Selcéből:
egynapos hajókirándulás a Rab-szigetre
egynapos hajókirándulás a Krk-szigetre
látogatás a Krka Nemzeti Parkba
látogatás a Brijuni Nemzeti Parkba
látogatás az Észak-Velebit Nemzeti Parkba
látogatás a Risnjak Nemzeti Parkba
egynapos kirándulás Opatijába
egynapos kirándulás a Postojna-barlangba (Szlovénia)

 Vásárlás Selcében

Selce központjában számos üzlet, szupermarket, ajándékbolt, piac, halpiac, cukrászat, pékség és egyéb üzlet található, tehát szinte mindent megtalál amire szüksége van. Ha nagyobb bevásárolásra van szüksége, javasoljuk, hogy menjen Rijekába, amely 40 km-re található Selcától.


Az éjszakai élet Selcében

Selcében, valamint a többi part melletti kis falucskákban és városokban is talál magának szórakozási lehetőséget. A strandokon is találhatóak szórakozóhelyek, ahol különféle koktélokat és italokat szolgál fel a személyzet. De leginkább ezek a szórakozási lehetőségek nem kifejezetten azonosulnak „nightlife” szó fogalmával. Az ide érkezőket a környék leginkább a nyugodt, pihentető szórakozást nyújtják, kevésbé a pörgős éjszakai életet. Viszont ha szórakozni szeretne és kifejezetten a passzív módon, arra is van lehetősége, ha elutazik, vagy elutaznak Crikvenicába és látogassanak meg kávézókat, klubokat és diszkókat. Így egészen biztosan teljeskörűen tudnak szórakozni.